Să transformăm orașul Constanța în destinaţie culturală

16 Jul

Să transformăm  orașul Constanța în destinaţie culturală, prin încurajarea valorilor care consolidează comunitatea

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Festivalul Antic Tomis lansează o invitație către instituțiile de cultură, artiști, ONG-uri și companii private, pentru a se implica în cadrul proiectului cultural cu lucrările, inițiațivele sau evenimentele lor noncomerciale și a expune în zona dedicată din arealul de desfăşurare a festivalului, care vor crea spaţiul “VIVATOMIS”.

Proiectele propuse trebuie să promoveze teme antice și valori reale, care inspiră publicul să interacționeze într-un spatiu convivial, un spațiu al binelui, al frumosului, al respectului, al creativității, al onestității, corectitudinii, comunicării, și, de ce nu, al eleganței.

Doritorii trebuie sa-și asigure finanțarea proiectelor, în timp ce Festivalul Antic Tomis va asigura vizibilitatea și promovarea proiectului “VIVATOMIS”, va susține prin comunicate de presă toate proiectele participante și va obține aprobările necesare desfășurării lor.  Descrierea proiectelor poate fi trimisă pe adresa vivatomis@festivalulantictomis.ro  cu mențiunea la subiect “VIVATOMIS”, până la data de 01.08.2013. Propunerile selectate și locul unde vor fi amplasate, vor fi anunțate de organizatori până pe data de 10 august.

“VIVATOMIS” își propune să transforme  orașul Constanța, prin încurajarea participării în spațiul public cu valori care consolidează comunitatea, ca răspuns la nemulțumirea cotidiană față de mediatizarea și promovarea excesiva a nonvalorii. Spații din apropierea zonei în care se va desfășura Festivalul vor fi reinventate prin artă urbană, instalații, expoziții, evenimente, precum și prin participarea publicului larg.

“VIVATOMIS” va fi un spațiu  al creativității și  al valorilor reale, al muzicii și al artelor plastice, deschis tuturor, un spațiu care atrage oamenii să intre într-o comunitate ce  împărtășește aceleași valori. Este o declarație manifest despre mândria de a fi român și de a vea rădăcini adânci în instoria acestor locuri.

“VIVATOMIS” este al tuturor celor ce iubesc Festivalul Antic Tomis, care cred că orașul Constanța poate să fie cultural: oferim vizualuri care pot fi descărcate gratuit de pe site-ul evenimentului, pentru a putea spune toți “VIVATOMIS”!

Toate instalațiile și spectacolele, precum și spatiile unde se vor desfășura, urmează să fie publicate pe website-ul dedicat evenimentului www.festivalulantictomis.ro

Restaurantele  care doresc să ofere surprize gastronomice  inspirate din rafinamentul culinar antic, pot beneficia pe perioada evenimentelor de rețete culinare vechi de 2000 de ani, puse la dispoziție de organizatori.

 

Pentru detalii suplimentare luati legatura cu noi aici sau aici:

Agenţia de marketing cultural Groove Hour:

Telefon: 0241 618 255, 0732 123 331 (Dragoş Paiu)

E-mail: vivatomis@festivalulantictomis.ro,   office@groovehour.com

Asociaţia pentru Dezvoltare şi Promovare Turistică Litoral-Delta Dunării:

Tel : 0241.831.321 (Denisa Răucescu)

Fax : 0372.871.217

Mobil :  0724.557.017, 0730.709.046

E-mail : office@asociatia-litoral.ro

 

No comments yet.

Leave a Reply