In cadrul Festivalului Antic Tomis se desfasoara Parcul de Reconstituire Istorica Tomis, proiect cultural finantat de Administratia Fondului Cultural National. Parcul de Reconstituire Istorica promoveaza arte si mestesuguri antice –prelucrarea metalului, ceramica, textile si vestimentatie antica, gastronomie antica, tehnica militara antica, pielarie, muzica si dans antic – reunite pe platfoma comuna a istoriei si arheologiei experimentale, precum si a actiunilor multi-atelier care vor difuza lumea artelor si mestesugurilor in viata de zi cu zi a vizitatorilor.
O experienta exceptionala, ma bucur ca se intampla un asa eveniment la Constanta!!!!
Simpson Danut – vizitator ateliere Festivalul Antic Tomis 2012
Am ramas placut impresionat in legatura cu prima editie a Festivalului Antic Tomis cu mult timp inainte ca acesta sa inceapa efectiv. Ceea ce a facut ca acest festival sa fie de departe cel mai profesionist din toate festivalurile de reenactment din tara la care am participat a fost publicitatea extraordinara care i s-a facut cu multa vreme inainte sa aiba loc. Aceasta dovedeste in primul rand profesionalismul organizatorilor de acolo, iar munca pe care au depus-o nu a dezamagit – prima editie a acestui festival a fost, dupa parerea mea, cel mai reusit festival de reenactment pe perioada antica tinut in Romania. Publicul a fost extrem de numeros si interesat de istoria antica, iar trupele participante au fost motivate de acest interes si au oferit un spectacol frumos.
Nu am nici o indoiala ca aceasta A Doua Editie a Festivalului Antic Tomis va reusi sa intreaca prin organizare succesul de anul trecut. Terra Dacica Aeterna, precum si celelalte asociatii participante (care anul acesta sunt mai numeroase) vor face din nou un spectacol ce va merita ca turistii de pe litoral sa viziteze tabara antica.
Andrei Mihai – Vice-Presedinte Terra Dacica Aeterna
Doresc ca acest eveniment sa aiba loc in fiecare an…
Octavian Adam – vizitator ateliere Festivalul Antic Tomis 2012
A fost cel mai relaxant weekend din toata vara, desi am stat in picioare la greu. Deja ma uit altfel la parcul cu pini si la orice piatra care imi inspira o vechime mai mare de 1000 de ani. Mai vreau!
Ionel Roza – participant ateliere Festivalul Antic Tomis 2012
După 2.000 de ani, am reusit sa aducem la viata cetatea Tomis. Evenimentul a animat centrul istoric al orasului Constanta cu activitati adresate publicului de toate varstele. Prin Festivalul Antic Tomis, ne propunem sa readucem in memoria colectiva perioada de glorie a cetatii antice Tomis si a intregii regiuni Dobrogea, atat de bogata in evenimente si obiective istorice
Anca Stanila – Coordonator comunicare si vizibilitate Festivalul Antic Tomis