Editia 2012

pagina 1

Evenimentul animă în luna august, incepând din anul 2012, centrul istoric al oraşului Constanţa cu activităţi recreative şi cultural-educative adresate publicului de toate vârstele. Festivalul Antic Tomis integrează specificul arheologic şi natural al oraşului Constanţa şi conţine evenimente inter-culturale, artistice şi de media vizându-se astfel promovarea intensivă a potenţialului turistic al oraşului şi al Dobrogei.

Toate acestea sunt realizate cu sprijinul asociaţiilor de reconstituire istorică, respectând uzanţele atince, evenimentul desfăşurându-se la Edificiul Roman cu Mozaic Tomis, în parcul din faţa boltelor.

Festivalul este organizat de Asociaţia de Promovare şi Dezvoltare Turistică Litoral-Delta Dunării alături de Consiliul Judeţean Constanţa, Primăria Constanţa şi Groove Hour, cu participarea asociaţiilor de reconstituire istorică Terra Dacica Aeterna din Cluj-Napoca, Legiunea I Schytica si Legiunea I Italica din Bulgaria.

 

download buton

Pentru mai multe detalii descarca evaluarea editiei din 2012 in format pdf

Festivalul Antic Tomis 2012 – raport de evaluare

Image and video hosting by TinyPicCorina Martin – Presedinte Asociatia Litoral-Delta Dunarii
Intr-adevar, mare curaj pe noi sa pornim la un asemenea drum ! Festival ANTIC ?! Multi s-au mirat, si mai multi au zambit, neincrezatori, desi cine ne cunoaste, stie ca tot ceea ce facem, la Asociatia Litoral – Delta Dunarii, are SUCCES ! Ideea a fost a familiei Frigioiu, de la Groove Hour; ei ne-au prezentat-o noua, Asociatiei Litoral; si de aici a inceput epopeea … am crezut in aceasta idee, si pentru ca noi am crezut, a crezut, alaturi de noi si Presedintele Consiliului Judetean Constanta, Constantinescu Nicusor Daniel, caruia ii multumesc pentru increderea pe care o acorda evenimentului. Pentru el, ca si pentru mine, nu exista “nu se poate”! Ne-a finantat bugetul necesar si noi am pornit la drum ! Cu cateva zile inainte, putini credeau ca vom avea un asemenea public, sau un eveniment asa cum ne place noua, adica de valoare, autentic si de succes. NOI AM CREZUT ! NOI AM INTRAT IN ACEST FILM ! NOI AM FACUT ISTORIE ! Multumesc, Dan Frigioiu, Dragos Paiu, Anca Stanila, multumesc fetelor noastre neobosite si ambitioase de la Asociatie, Denisa Raucescu, Mihaela Raluca Ilie si Adriana Mosoiu, viceprimarului Decebal Fagadau, Centurionului Catalin Gocan, Radostin Kolchev, creatoarei tinutei mele, Liliana Cornila, foarte inspirata si un creator desavarsit. Multumesc publicului larg, atat de numeros si de insetat de istorie, care ne-a facut sa fim mandri de ceea ce am realizat TOMIRIS MULTUMESTE ZEILOR PENTRU LAURII ACESTUI FESTIVAL !!!

Marius Ardeleanu – Arheolog al Muzeului Judeţean de Istorie şi Arheologie Baia Mare,

Re-enacter la Festivalul Antic Tomis
La Constanţa anul trecut, a fost cel mai mediatizat eveniment, din cele peste 100, la care am participat din 2008 . A meritat efortul şi implicarea noastră pe deplin şi mai ales cei 800 de km parcurşi din Baia Mare.

No comments yet.

Leave a Reply